Халогенни и кварцови печки

Халогенните печки представляват лек портативен уред, който е снабден с високотемпературни нагреватели, "скрити" в прозрачни кварцови тръби. Този тип нагреватели използват халогенни елементи, а не електрически намотки или друг тип проводници.

Халогенните печки са наричани още и "кварцови", заради материала, от който са изработени леглата за проводниците. Този тип уреди осигуряват топлина чрез излъчване. Зад нагревателите има поставена светлоотразителна плоскост, която допълнително подсилва ефекта на лъчение. Друга характерна особеност за тези печки е, че поради високата температура на нагревателите, те отделят и светлина. На практика, ако вечер пред телевизора сте си пуснали халогенна печка, най-вероятно няма да се нуждаете от друг тип осветление.

Този тип уреди са изключително подходящи за затоплянето на сравнително малки затворени помещения и то много бързо. В зависимост от размера си, халогенните печки показват най-добри резултати на терен с размер от 15 до 40 квадратни метра.

Приятен техен плюс е, че лъчението и светлината от нагревателите се възприемат като изключително приятни от човешкото тяло, за разлика от постоянния въздушен поток на вентилаторните печки.

Продукти
Филтри
Филтри
Производители
Мощност
Тегло
Вместимост / Обем