Почистване с пара - безжалостно убива микробите !

Почистване с пара - безжалостно убива микробите !

29 октомври 2020

Почистването с пара е подходящо за почти всяка една повърхност в дома ви. Парочистенето има много предимства и може би ще се зачудите защо до сега не сте го ползвали.

 

Има няколко причини защо почистването с пара е добре да се използва у дома:

 

- То е екологично чисто – не се използват химикали !

- Използва нагорещена вода, за да дезинфекцира и хигиенизира почти всички повърхности в дома.

- Парата се изпарява бързо и затова повърхностите изсъхват по-бързо, отколкото при почистване с вода и препарати.

- Почистването с пара е отлично за трудни за достигане и почистване пукнатини.

- Парата може да разгради трудни за премахване субстанции като засъхнал восък, лепило, дъвка.

 

Какво можете да се почисти с пара?

Повечето повърхности в дома могат да се почистят с пара, но винаги трябва да помислите как влияе водата и горещината на повърхността. Винаги тествайте на малка област, за да видите как ще реагира на процеса.

1. Тапицерия, матраци, завеси и килими

Парата премахва прахта и петната от тези повърхности лесно.

Използвайте машина за почистване със суха пара и приставка за тапицерия за тези повърхности

Не спирайте да движите машината, за да не напоите материята

 

2. Подове, плочки, керамика и метални тела

Парата убива микробите, плесен и гъбичките. Парата е подходяща за почистване на фуги (но не и епоксидна смола).

Парата не трябва да се използва върху порести подови повърхности като бетон, павета, варовик, мрамор или незапечатано твърдо дърво.

Движете машината и не се застоявайте дълго на едно място

 

3. Стъкла и огледала

Използването на пара за почистване на стъкло и огледала ви помага да избегнете ивици, оставащи по тях.

Използвайте машина за почистване със суха пара и приставка за прозорец.

Поставете кърпа под повърхността, която почиствате, за да улови капките.

Плъзнете от горе надолу

 

4. Кухненски уреди

С парочистачка могат да се дезинфекцират кошчета за боклук, дъски за рязане и работни повърхности

Можете също така да използвате за почистване на хладилника и размразяване на фризера

 

5. Други 

Можете да почистите с пара и други места от дома си, като:

Филтри и грилове (климатици, аспиратори, барбекюта)

Косачки

Интериора на автомобила

Леглото или клетката на домашния любимец, котешката тоалетна

Детски играчки и бебешки повивалници


Йонизатори и Озонатори - помагат на хората да дишат по-леко ! Озона, като високо ефективен дезинфектант и химически стабилен агент, се използва за предотвратяване на биологическото разрастване на нежелани организми и бактерии в храна и оборудване за готвене, както и в домакински уреди, мебели, играчки и матраци. Озона има свойството да убива микроорганизми без да създава нови, вредни за здравето химически вещества. В процеса на озониране микробите, бактериите, вредните химикали и вирусите се унищожават.

прочети още

Какво представляват Рециркулаторите за въздух с UVC лампи?  Рециркулаторите за въздух са облъчватели от затворен тип, използвани за пречистване и рециркулиране на въздух в затворени помещения, в присъствието на хора. Бактерицидните UVC лампи използвани в уредите дезинфекцират, чрез ултравиолетово гермицидно облъчване.

прочети още

Пречистването на въздуха у дома и на работното място е важно, за да запазим здравето си. Ултравиолетовите лъчи са добър вариант, постигат висока ефективност и унищожават до 99,9% вируси и бактерии на повърхността на бюра, компютърните клавиатури, мобилни телефони, слушалки, очила, дрехи, чаршафи, прибори за хранене, маски, умивалници, кърпи, кухненски уреди и други предмети.

прочети още

През зимата има два основни проблема с въздуха у дома. Първият е това, че той е сух, което е сравнително лесно за коригиране и вторият по-сериозен е това, когато въздухът е прекалено влажен. Това означава, че влажността в дома е над 60%. Започва да се появява конденз по прозорците и ако не бъдат взети мерки навреме влагата започва да си личи и по стените. Появява се мухъл, който може да бъде много опасен и е един от основните причинители на алергии и белодробни заболявания.

прочети още

Етеричното масло, което се извлича от цветовете на лавандулата се смята за едно от най-добрите, когато става дума за здраве.

прочети още

Ултравиолетовите лампи отделя UV светлина, имат 360 градуса излъчване в помещенията, в които действат, като при работа отделят и Озон, който е полезен до определени нива и убива вредните микроорганизми даже на недостъпни за директната светлина места.

прочети още

КАКВО ПРАВИ ОЗОНЪТ? 1. Убива микроорганизми; 2. Убива бактерии; 3. Убива повечето колиформни и стафилококи във въздуха; 4. Убива колиформни и стафилококи по повърността на предмети; 5. Убива повечето колиформни, стафилококи и салмонела във фосфатните алевианти; 6. Убива колиформни във водата; 7. Убива спорите на бактериите; 8. Убива бревибактериалните спори; 9. Убива 99,999% от спорите на бревибактериалните спори във водата; 10. Унищожава вируси; 11. Унищожава 99,99% от HBsAg и 100% от HАAg;

прочети още

Какви са ползите от пречиствателя за въздух? - Чист въздух - Поддържане на оптимално здравословно състояние - Намалява натрупването на миризми - Спокоен сън

прочети още