• Начало
  • Новини
  • Рециркулаторите на въздух - добро решение за чист въздух около нас !
Продукти

Рециркулаторите на въздух - добро решение за чист въздух около нас !

Рециркулаторите на въздух - добро решение за чист въздух около нас !
7 април 2021

Какво представляват Рециркулаторите за въздух с UVC лампи?  Рециркулаторите за въздух са облъчватели от затворен тип, използвани за пречистване и рециркулиране на въздух в затворени помещения, в присъствието на хора. Бактерицидните UVC лампи използвани в уредите дезинфекцират, чрез ултравиолетово гермицидно облъчване. Ултравиолетовото гермицидно облъчване (UVGI) е метод за дезинфекция, при който се използва ултравиолетова светлина с къса дължина на вълната. Излъчването в UV диапазона 240-300/320nm има бактерицидно действие и елиминира и ограничава способността на микроорганизмите да се възпроизвеждат. Бактерицидният ефект се дължи на фотохимичното действие на ултравиолетовите лъчи върху ДНК на патогените. UV технологията дезактивира до 99% от бактериите вирусите, гъбичките и техните спори и в резултат на това ги прави безвредни.

Лампите използвани в рециркулаторите предлагани на сайта http://www.cleanuv.eu са UVC T8 / G13 OZONE FREE, на фирма PHIPILS, работещи с гарантирана дължина на вълната 253,7nm, която не отделя озон! Устройствата унищожават бактерии, вируси и спори във въздуха чрез преминаване на въздуха през корпуса на уредите, в който са инсталирани бактерицидните пури. Бактерицидните пури излъчват UV-C светлина с дължина на вълната 253,7 nm. Изпуснатата доза UV-C лъчение осигурява 99.9% унищожаване на всички видове патогенни микроорганизми. Бактерицидните пури са напълно изолирани и затворени в корпуса на уреда което значи, че той може да се използва в присъствие на хора и животни. Въздуха се вкарва и изкарва принудително от вентилатори, дезинфекцира се от бактерицидната пура и излиза чист и дезинфекциран!

Рециркулаторите са особено полезни за пречистването на въздуха в помещения, в които има постоянно движение на хора -  лекарски и зъболекарски кабинети и техните чакални, лаборатории, училища и детски градини, офиси и търговски площи, складове, битови сгради, хотели, банки и много други.

Уредите са произведени в България, с 24 месеца гаранция и осигурен следгаранционен сервиз !