Рециркулаторите на въздух - добро решение за чист въздух около нас !

Рециркулаторите на въздух - добро решение за чист въздух около нас !

7 април 2021

Какво представляват Рециркулаторите за въздух с UVC лампи?  Рециркулаторите за въздух са облъчватели от затворен тип, използвани за пречистване и рециркулиране на въздух в затворени помещения, в присъствието на хора. Бактерицидните UVC лампи използвани в уредите дезинфекцират, чрез ултравиолетово гермицидно облъчване. Ултравиолетовото гермицидно облъчване (UVGI) е метод за дезинфекция, при който се използва ултравиолетова светлина с къса дължина на вълната. Излъчването в UV диапазона 240-300/320nm има бактерицидно действие и елиминира и ограничава способността на микроорганизмите да се възпроизвеждат. Бактерицидният ефект се дължи на фотохимичното действие на ултравиолетовите лъчи върху ДНК на патогените. UV технологията дезактивира до 99% от бактериите вирусите, гъбичките и техните спори и в резултат на това ги прави безвредни.

Лампите използвани в рециркулаторите предлагани на сайта http://www.cleanuv.eu са UVC T8 / G13 OZONE FREE, на фирма PHIPILS, работещи с гарантирана дължина на вълната 253,7nm, която не отделя озон! Устройствата унищожават бактерии, вируси и спори във въздуха чрез преминаване на въздуха през корпуса на уредите, в който са инсталирани бактерицидните пури. Бактерицидните пури излъчват UV-C светлина с дължина на вълната 253,7 nm. Изпуснатата доза UV-C лъчение осигурява 99.9% унищожаване на всички видове патогенни микроорганизми. Бактерицидните пури са напълно изолирани и затворени в корпуса на уреда което значи, че той може да се използва в присъствие на хора и животни. Въздуха се вкарва и изкарва принудително от вентилатори, дезинфекцира се от бактерицидната пура и излиза чист и дезинфекциран!

Рециркулаторите са особено полезни за пречистването на въздуха в помещения, в които има постоянно движение на хора -  лекарски и зъболекарски кабинети и техните чакални, лаборатории, училища и детски градини, офиси и търговски площи, складове, битови сгради, хотели, банки и много други.

Уредите са произведени в България, с 24 месеца гаранция и осигурен следгаранционен сервиз !


Йонизатори и Озонатори - помагат на хората да дишат по-леко ! Озона, като високо ефективен дезинфектант и химически стабилен агент, се използва за предотвратяване на биологическото разрастване на нежелани организми и бактерии в храна и оборудване за готвене, както и в домакински уреди, мебели, играчки и матраци. Озона има свойството да убива микроорганизми без да създава нови, вредни за здравето химически вещества. В процеса на озониране микробите, бактериите, вредните химикали и вирусите се унищожават.

прочети още

Пречистването на въздуха у дома и на работното място е важно, за да запазим здравето си. Ултравиолетовите лъчи са добър вариант, постигат висока ефективност и унищожават до 99,9% вируси и бактерии на повърхността на бюра, компютърните клавиатури, мобилни телефони, слушалки, очила, дрехи, чаршафи, прибори за хранене, маски, умивалници, кърпи, кухненски уреди и други предмети.

прочети още

През зимата има два основни проблема с въздуха у дома. Първият е това, че той е сух, което е сравнително лесно за коригиране и вторият по-сериозен е това, когато въздухът е прекалено влажен. Това означава, че влажността в дома е над 60%. Започва да се появява конденз по прозорците и ако не бъдат взети мерки навреме влагата започва да си личи и по стените. Появява се мухъл, който може да бъде много опасен и е един от основните причинители на алергии и белодробни заболявания.

прочети още

Етеричното масло, което се извлича от цветовете на лавандулата се смята за едно от най-добрите, когато става дума за здраве.

прочети още

Почистването с пара е подходящо за почти всяка една повърхност в дома ви. Парочистенето има много предимства и може би ще се зачудите защо до сега не сте го ползвали.

прочети още

Ултравиолетовите лампи отделя UV светлина, имат 360 градуса излъчване в помещенията, в които действат, като при работа отделят и Озон, който е полезен до определени нива и убива вредните микроорганизми даже на недостъпни за директната светлина места.

прочети още

КАКВО ПРАВИ ОЗОНЪТ? 1. Убива микроорганизми; 2. Убива бактерии; 3. Убива повечето колиформни и стафилококи във въздуха; 4. Убива колиформни и стафилококи по повърността на предмети; 5. Убива повечето колиформни, стафилококи и салмонела във фосфатните алевианти; 6. Убива колиформни във водата; 7. Убива спорите на бактериите; 8. Убива бревибактериалните спори; 9. Убива 99,999% от спорите на бревибактериалните спори във водата; 10. Унищожава вируси; 11. Унищожава 99,99% от HBsAg и 100% от HАAg;

прочети още

Какви са ползите от пречиствателя за въздух? - Чист въздух - Поддържане на оптимално здравословно състояние - Намалява натрупването на миризми - Спокоен сън

прочети още