Котел за готвене Kinghoff KH 2242, Ловджийски, 7 литра, Емайлиран, Черен

Продукти
219,90 лв. 179,90 лв.
  • Производител: Kinghoff
  • Кат. номер: 9999KH2242
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Най-голямата тайна на чугунените съдове се крие в равномерното разпределение на топлината. Те задържат топлината по идеален начин, което означава, че храната е сготвена равномерно. Чугунените съдове също оказват страхотно влияние върху здравето ни. Благодарение на използването на естествен материал, какъвто е чугунът, намаляваме количеството на вредните вещества, които проникват в храната при използване на тефлонови тигани. Допълнително предимство е, че при приготвянето на ястия в чугунени съдове се отделя малки количества желязо - елемент, необходим за организма на човека.

- Материал: Висококачествен чугун
- Вместимост: 7 литра / 15 кг
- Емайлиран интериор
- Подходящо за барбекю
- Диаметър: 31 см
- Удобни дръжки за лесно пренасяне
- Неподходящ за съдомиялна машина
- Свалящи се крака за по-лесно транспортиране и съхранение
- Капак за плътно затваряне

Важни инструкции за употреба и почистване
Чугунените съдове са подходящи за готвене на всякакви видове котлони, на закрито или открито, с изключение на микровълнови фурни. Новите съдове трябва да се изплакнат и подсушат добре преди първоначална употреба. 

Почистване
1. Измивайте съдовете ръчно, като използвате найлонова четка. При необходимост, използвайте шпатула за тигани за отстраняване на залепнали парченца храна.
2. При силно загоряла храна, кипнете вода за 1 минута в съда, след което почистете с шпатула след изстиване.
3. Подсушавайте добре незабавно след измиване с кухненска хартия или кърпа, която не пуска влакънца.
4. Намажете с тънък слой готварско олио или специален спрей за обработка на чугунени съдове. Препоръчително е да го направите, докато съдовете са все още топли.
5. Окачете или приберете съдовете за съхранение на сухо място. От време на време може да забележите тъмни петна върху кърпата, с която забърсвате съдовете. Това не оказва влияние върху безопасната употреба на съдовете – това е в следствие на реакцията на мазнината, с която са обработени съдовете, с леко киселинни или алкални храни. Това ще изчезне след няколко употреби и почиствания на съдовете. Не е необходим сапун или препарати за чинии. Ако все пак желаете, може да използвате малко препарат за миене на чинии.
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане