Ултравиолетови лампи

Ултравиолетова лампа излъчва UV светлина, има 360 градуса излъчване в помещенията в които действа, като при работа отделя и Озон, който е полезен до определени нива и убива вредните микроорганизми даже на недостъпни за директната светлина места. Озонът, наричан понякога активен кислород, е много мощен стерилизатор и ефективен инструмент за дезинфекция. Той прониква през клетъчната мембрана на бактериите, подтиска свръхрастежа и възпроизводството им и унищожава техните ДНК и РНК. Ефективно унищожава до 99,9% вируси и бактерии на повърхността на бюра, компютърните клавиатури, мобилни телефони, слушалки, очила, дрехи, чаршафи, прибори за хранене, маски, умивалници, кърпи, кухненски уреди и други предмети.

Важно!!! При по-голяма наситеност Озонът може да предизвика раздразнение в дихателната система на хората, поради което винаги след работа на лампата, помещенията трябва да се проветряват. Пазете от ултравиолетовите лъчи кожата, растения и домашни животни. Не допускайте попадане на ултравиолетовата светлина в очите! В помещението, в което работи лампата не трябва да има присъствие на човек, домашен любимец или растения.

В сайта www.cleanuv.eu можете да намерите и рециркулатори за въздух, работещи с UVC лампи , но позволяващи използването на уредите в присъствието на хора в помещението ! Лампите използвани в уредите са UVC T8 / G13 OZONE FREE, работещи с гарантирана 253,7nm дължина на вълната, която не отделя озон. Устройството унищожава бактерии, вируси и спори във въздуха чрез преминаване на въздуха през корпуса на уреда, в който е инсталирана бактерицидната пура. Бактерицидната пура излъчва UV-C светлина с дължина на вълната 253,7 nm. Изпуснатата доза UV-C лъчение осигурява 99.9% унищожаване на всички видове патогенни микроорганизми. Бактерицидната пура е напълно изолирана и затворена в корпуса на уреда което значи, че може да се използва в присъствие на хора и животни. Въздуха се вкарва и изкарва принудително от вентилатори, дезинфекцира се от бактерицидната пура и излиза чист и дезинфекциран въздух.

Продукти
Филтри
Филтри
Производители
Мощност
Тегло
Вместимост / Обем